Att älska en katt.

Jag har blivit med katt. Det är inte första gången ett dylikt djur invaderar min annars så lugna värld. Barnbarnet tyckte att det både skulle vara bra för mitt hälsotillstånd och utgöra en chick accessoar nu när jag börjar bli så j…a gammal. Sagt och gjort efter mycket eftertanke så fann jag idén mer och mer tilltalande. Så i mellandagarna kom min lille pojke.

 

 Naturligtvis den vackraste katt man överhuvudtaget sett. Smart, kelig, intelligent kramgo och inte rädd att både prata och visa känslor.  En riktig liten slavdrivare på kontoret. You name it. Allt man i övrigt sökt hos en sambo och partner. Nu till min fråga. Hur kan ett halvt kilo hårboll så totalt förändra ens liv. Alla rutiner har nu plötsligt förändrats. Det första man gör på morgonen är inte längre att förse sig med kaffe. Nej ett högljutt klagande förkunnar att ”Jag är hungrig mamma.” Sedan går vi igenom hela morgonrutinen, med att rensa låda, leka, hitta alla leksaker under soffan mm mm.

Att få följa Pontus the tiger´ s upptäckt av världen är en ynnest och påminner i viss mån om när barnen var små.  Det är även som ett helt fitness pass att försöka hålla styr på fötterna och vrida och vända sig i all riktningar för att inte trampa på svansen eller andra ömtåliga kroppsdelar. Han snor runt fötterna som ett spinning wheel, med en enormt självförtroende.

Det var kärlek vid första ögonkastet, och den bara växer och växer, Från båda håll. Man kan lugnt säga att detta var en ”Match made in heaven” Så vi ser fram emot ett långt liv tillsammans med många äventyr och planerar just nu sommarsemestern tillsammans.

 

Nospussar och kärlek till er alla

Att älska ett djur gör dig till en bättre människa !